STA Travel – messze a legjobb!

Világjárás, olcsó repülőjegy, fapados repjegyek, útleírások, kedvezményes utazások, érdekes úti célok, hotelfoglalás, autóbérlés, biztosítás => indul a kaland!

20 nagyszerű ok, amiért el kell utaznod Koppenhágába

Hozzászólás

Koppenhága a világ egyik legklasszabb városa, nagyszerű hely egy néhány napos utazáshoz. Összeállítottunk egy listát, ami biztosan meggyőz arról, hogy hogy máris csomagolj és indulj.

1. Kerékpárutak
Ezt a város tényleg a kerékpárosok mekkája. A dánok nagyon komolyan veszik a kerékpározást és az utak teljes szélességben biztonságosak a kerékpárosok számára.

kerekpar

2. Christiana
Nehéz leírni annak, aki még nem látta, de ez egy máig működő hippi közösség. A 850 lakosa saját(os) szabályok szerint éli mindennapjait. Ha ide ellátogatsz, az olyan, mintha egy másik világba csöppennél.

christiania1

4. Mindig a tenger mellett vagy
Az egész fővárost körülveszi a tenger és ezt igazán akkor élvezed, ha a felszállsz egy sétahajóra. Néhányan Koppenhágát „Észak Velencéjének” is nevezik.

boat

5. Elképesztő dizájn mindenütt
A dánok szeretik jól csinálni a dolgaikat, és ez különösen érvényes a dizájnra. A bútorboltok és lakberendezési üzletek éppen olyan jók, mint bárhol a világon és komoly irigységre adnak okot.

design1

6. Dán sütemények
Annyira finom, hogy a hírneve bejárta az egész világot, de ha megkóstolod, elcsodálkozol, hogy mennyivel gazdagabb és ízletes itt mint amit más országban kóstoltál.

pastry

7. Torvehallerne
A folyamatosan nyitva tartó fedett élelmiszer piac az izgalom, a lüktető energia és a csodálatos ételek olvasztótégelye. A legjobb hely, hogy a hétvégén a boldogságig edd magad.

torn

8. Mindenki tökéletesen beszél angolul
Eltérően más országoktól, ahol nagy erőfeszítést kell tenni, hogy a helyi lakosokkal a saját nyelvükön megértesd magad, tapasztalni fogod, hogy a legtöbb dán tökéletesen beszél angolul.

speach

9. A Hygge
Nehéz megragadni ezt a fogalmat, általában meghittségnek fordítják, és a dánok megőrülnek érte. Általában gyertyákat, takarókat és jó barátokat jelent.

Feet warming at fireplace with hands holding coffee

10. Az egyik legtisztább város
Hosszan kell gyalogolnod, hogy piszkos utcákat találj Koppenhágában, hála a szelektív gyűjtési mániának és a dán szabályok betartásának.

clean

11. Smorrenbrod
Az ország egyik leghíresebb étele. Eredetileg csak egy szendvics, de az elkészítésének és fogyasztásának több száz kombinációja létezik, ezért muszáj megkóstolnod.

szendvics

12. Lego
Az egyik dolog, ami miatt Dánia világhírű. Ha nincs időd elutazni a Lego gyárba, Koppenhágában is találsz egy nagy Lego boltot. Itt garantáltan rákattansz a legozásra.

lego2

13. Fehér homokos strandot építettek
Bár a dánoknak szinte mindenük megvan, amit a város megadhat nekik, mégis egy közvéleménykutatásból kiderült, hogy egy homokos strand még boldogabbá tenné őket. Létrehozták az Amager Strandparkot és pont úgy néz ki, mintha a Karibi-szigeteken lenne.

amagen

14. Alternatív zenei fesztivál
Városszerte emberek tízezrei élvezik a nagyszerű zenét, a hideg sört és a koppenhágai napsütést. Koppenhágában belecsöppenni egy zenei fesztiválba mázli és egyben egy  életre szóló élményt.

concert

15. A Tivoli kertek
Igazi meglepetés a város közepén. Olyan, mintha egy mozifilmbe vagy egy párhuzamos univerzumba csöppennél. Csodálatosan egyedi.

tivoli

16. A Monarchia – Amalienborg Palota
A dán királyi család valószínűleg az egyik legkedveltebb és legtiszteltebb királyi család a világon. A dánok büszkék rájuk és a palota kötelező látványosság.

royal

17. Hihetetlen kávé
Egy jó kávé készítésének titka a precizitás és a kapkodásmentesség. Mivel a dánok nagyon jók ezekben a dolgokban, így kávézóik is abszolút tökéletesek.

cafe
18. Iszogatás Nyhavn-ban
A színpompás épületek a város legjobb éttermeinek és bárjainak adnak otthont. Csodálatos helyszín, ahol nyáron vagy pokrócba csavarva télen is kiüljünk egy-két italra, miközben bámuljuk a járókelőket.

tenger

19. A világ legrégebbi vidámparkja
Bár a világ számos városában van a koppenhágai Bakken-nél modernebb vidámpark, de ennél régibb biztosan nincs – ugyanis a Bakken 1583-ban épült. A várostól csak 10 km-re van és rengeteg szórakozást nyújt az egész családnak.

bakken

20. A dánok a legboldogabb emberek a világon
Számtalan tanulmány bizonyítja, hogy a dánok a világ legboldogabb emberei. Az egyik legmagasabb adót fizetik, de ennek eredményeként az egészségügyi ellátásuk, a közlekedésük és az életük sokkal egyszerűbb. Sokat kell keresgélned, ha olyan emberrel akarsz beszélni, aki nem elégedett ezzel.

happy

Kedvet kaptál Koppenhágához?

Az STA Travel-nél kedvezményes áron találsz repülőjegyet és szállást az utazásodhoz.

Válogass ajánlataink között!

Hozzászólás