STA Travel – messze a legjobb!

Világjárás, olcsó repülőjegy, fapados repjegyek, útleírások, kedvezményes utazások, érdekes úti célok, hotelfoglalás, autóbérlés, biztosítás => indul a kaland!

Contikivel Thaiföldre

Hozzászólás

Az ausztrál központú Contiki utazási iroda az egyik legizgalmasabb  kaland utazásokat szervezi a világ minden tájára.

Mi és szerencsére az utasaink is nagyon szeretik foglalni az útjaikat, mert már egy másfél hetes utazás során is fantasztikus esszenciáját tudják megmutatni az egyes országoknak.

A Contiki utakon garantált a a világ minden tájáról érkező fiatal korosztály, hiszen csak 35 éves korig  lehet foglalni náluk.

Reni kolleganőnk olyan szerencsés volt, hogy a Contiki meghívta őt az egyik thaiföldi útjára, hogy saját maga tapasztalja meg a “Contiki feeling”-et. Az alábbaikban Reni beszámolóját olvashatod az utazásról:

Egy hét Thaiföld legszebb szigetein, hajókirándulás és fürdés a tengerben, mindezt decemberben, amikor Magyarországon tombol a tél és a mínusz fokok.

Ha a Contikit választod, ennél sokkal több kaland vár rád!

Contiki túra: több mint egy csoportos utazás

A Contiki egyik legnépszerűbb egyhetes túrája Thaiföldre kalauzolja el az utazni vágyókat; első megálló Phuket, majd egy csodás hajókirándulás Kho Phi Phi szigetén, végül a szárazföldön, Krabin egy pár napos kikapcsolódás. A helyszín adott, az odajutást neked kell megoldani és kezdődhet az álomnyaralás!

contiki.jpg

A találkozási helyen a túravezető és a csoport fogad, akivel együtt utazol majd egy héten át. A túravezető feladata, hogy még kényelmesebbé tegye számodra a nyaralást. Tőle bátran kérdezhetsz az országgal kapcsolatban, ő az, aki megmutatja, hol érdemes enni-inni a különböző helyeken, és elkísér a szervezett programokra is.

Az egy hetes utazás mellett ugyanis lehetőséged van külön programokra befizetni – elmehetsz hajózni a varázslatos Maya Bay-hez, megfőzheted a saját pad thai tésztádat egy főzőtanfolyam keretein belül, sőt még a híres James Bond sziklához is ellátogathatsz!

Patong: a buli paradicsom

A Thai Island Hopper West út egy igazi buli nyaralás! Első megállóként Phuketen, Patong városában van lehetőséged szétnézni, megismerni a várost két nap alatt. Ha kirándulni szeretnél, akkor fel tudsz menni a nagy Buddha szoborhoz, ami messziről kimagaslik a hegyek között. Csodaszép a kilátás, és talán a sziget legmagasabb pontjáról nézhetsz le a tengerre.

contiki krabi

A bulizni vágyóknak Patong igazi paradicsom. A Bangla Road-on minden zenei stílus képviselteti magát, fények, olcsó koktélok és meghatározhatatlan nemű és korú fiatal thaiok hívnak be a különböző bárokba. Ha merész vagy, benézhetsz egy ping-pong showra is. Ennek titkát nem fedném fel, de reméljük az ott látottak nem egy vasárnapi családi ebéden ugranak be újra.

Kho Phi Phi: az álomsziget

Az utazás következő állomása Kho Phi Phi szigete. Ha álmodtál valaha homokos tengerpartról, azúrkék színű vízzel, akkor Kho Phi Phi a te helyed! A sziget egyszerre nyugodt, és pörgős, a vízen hömpölygő hosszúkás csónakok pedig kivételes látványt nyújtanak. Phi Phivel szemben helyezkedik el a Maya Beach, ahol Leonardo di Caprio A Part c. filmjét forgatták. Egyszóval nehéz lenne leírni, hogy mit lát az ember, ha ellátogat a híres Maya Beachre. Lenyűgözően puha, fehér homokos part, valószerűtlen kék színű víz és kellemes 28 fok jellemzi a szigetet, ahol állandóan 10 ember él összesen. A Contiki legnagyobb dobása a Maya Beach program; ez biztos, hogy olyan élmény, amire világ életedben emlékezni fogsz.

concon

Utolsó állomás: Krabi

Utolsó állomásként Krabira vezet az út, ami már a szárazföld és hasonló, mint Patong városa. A tengerpart kellemes, egymást érik a bárok és a boltok, ahol jobbnál jobb ajándékokat tudsz vásárolni a családnak és a barátoknak. Krabi nagyobb város képét mutatja, ami egy nyugati számára is abszolút élhető; szinte mindent megtalálsz itt is, ami otthon is van, csak sokkal több tengeri herkentyű van a boltokban.

Minden szálláshoz tartozik reggeli, ami nagyon jól jön, ha nemzetközi ízekre is vágysz néha a thai ételek helyett. A Contiki túra alatt két közös vacsora van, amikor a túra vezető elmesél pár dolgot Thaiföldről, és együtt tölthetsz egy kis időt a csapatoddal.

contiki kiki.jpg

A thaiok nagyon sokat dolgoznak, ennek ellenére mindig mosolyogva fogadják a külföldről érkező utasokat.

Erősen ajánlott kipróbálni a thai masszázst, ami egy naptól és tengertől kiszívott utazónak nagyon jól tud esni. Elég elterjedt a nyugati kultúra, igyekeznek a kedvünkben járni; december lévén sok karácsonyfa díszeleg az utcákon, és a nyugati rádiókban megszokott zenék hallatszanak ki a klubokból.

A különböző templomoknál, Buddha szobroknál próbálják bemutatni a buddhista vallás alapjait a külföldieknek 7 perces meditációs gyakorlatokkal és különböző, megvásárolható kegytárgyakkal. Figyelni kell azonban a megfelelő öltözetre; a hölgyek csak fedett vállal és lábbal léphetnek be egy buddhista templomba.

Összefoglalóként, íme 5 pont, hogy miért utazz a Contikivel:

1.Amikor megérkezel a szállásra, már le van foglalva a szoba, a kezedbe adják a kulcsot. Ha a csapat tovább utazik, a hajó jegyre sincs gondod, csak fel kell szállni és élvezni a csodaszép Andamán tengert. A kikötőben már vár a transzfer busz, ami elvisz a hotelbe. Egyszóval: kényelem!

2. Mivel csoportban utazol, mindig van valaki a hotel lobbyban, a parton, akivel tudsz beszélgetni, megosztani az élményeket. Ha egyedül vágtál neki az útnak, biztosan lesz pár barátod, mire hazatérsz.

3. A Contiki egy nemzetközi utazási iroda, így a világ minden részéről érkeznek a túrákra. Új barátokat pedig a legkönnyebben egy nyaralás alkalmával szerezhetsz, méghozzá bárhonnan a világon! Gyakorolhatod az angolt, és megismerkedhetsz más kultúrából érkező emberekkel. Ki tudja, lehet, hogy később is együtt utaztok majd.

4. Olyan helyekre visznek el, amit nem biztos, hogy egyedül is megtalálnál! Kho Phi Phi szigetén van egy eldugott kis hely, ahol majmok élnek. Felnőtt és kölyök majmok, lehet őket etetni és nagyon barátságokat az emberekkel.

5. Ha nem vagy annyira otthon az utazásszervezésben, nehezen találod fel magad egy ismeretlen városban, akkor a Contiki utazásai abszolút neked valók. A túravezető segít eligazodni az összes városban és szigeten. Opcionális programként a csoport minden este közösen csinál valamit, így könnyedén fel tudod fedezni a várost, anélkül, hogy egyedül lennél, vagy eltévednél.

Ha kedvet kaptál az utazáshoz, az egyik legmenőbb Contiki túrát ajánljuk neked Thaiföldre:
Thai Island Hopper West

kep

Foglalással kapcsolatban keress meg bennüket, várjuk a jelentkezésedet személyesen, e-mailen vagy telefonon. Elérhetőségeink

 

Szerző: STA Travel

MESSZE A LEGJOBB - Az STA Travel Magyarországon is a vezető utazási iroda fiatalok, diákok, tanárok és a "young at heart" utazók körében. http://statravel.hu | +36 1 299 0404

Hozzászólás