STA Travel – messze a legjobb!

Világjárás, olcsó repülőjegy, fapados repjegyek, útleírások, kedvezményes utazások, érdekes úti célok, hotelfoglalás, autóbérlés, biztosítás => indul a kaland!

6 kép – 6 híres utca a világban

Hozzászólás

 

Champs Elysées – Párizs

1440072259_ef4f51ee01_b

Párizs legismertebb és legelőkelőbb sugárútja, az avenue des Champs Elysées – vagyis az Elíziumi-mezők sugárútja, ahová pár száz éve még vadászni lovagoltak ki a királyok – egyike azoknak a helyeknek Párizsban, ahová a turisták mindegyike szinte kötelezően elzarándokol, akármilyen rövid időre is érkezzen.

Lombard Street – San Francisco

lombard_street

A Világ legkanyargósabb utcája. Egyirányú. Fölülről, a Hyde Street felőli végéről lehet behajtani. Aki San Franciscoban autózik, annak szinte kötelező bevenni ezt a 8, – mindössze 400 méteren keresztül kígyózó – hajtű kanyart.

Abbey Road – London

abbey_road.jpg

Nincs még egy olyan gyalogos átkelő, amely olyan hírnévre tett volna szert, mint a londoni Abbey Road-ot átszelő csíkok. Az észak-londoni utcán 45 éve, 1969 augusztusában sétált át utolsó közös albumuk borítójához a Beatles négy tagja libasorban. Azóta mindenki, akinek egy csepp affinitása van a rock műfajához, a brit fővárosban járva megteszi ezt a rövid zarándokutat.

Hollywood Walk of Frame – Los Angeles

hollywood_walk_of_fame

A Hollywoodi hírességek sétánya a szórakoztatóipar hírességeinek nevét megörökítő utcaszakaszok – pontosabban az ott található, csillagdíszítéses járdák – gyűjtőneve. Minden sztár neve alatt található egy kicsi kör alakú embléma, melyben ötféle jelkép lehet: kamera a filmszínészek és rendezők számára, egy TV készülék a TV ipar nagyjainak, egy gramofon az énekeseknek és dalszövegíróknak, egy rádió mikrofon a rádiósoknak, és a híres színházi jelkép, a komédia és a tragédia álarca a színpadi színészek számára.

La Ramblas – Barcelona

Las Ramblas of Barcelona, Aerial view

Las Ramblas of Barcelona, Aerial view

Las Ramblas egy hosszú, kb. 1 kilométeres, 5 szakaszból álló sétány, ami a Placa Catalunya-t összeköti a barcelonai kikötővel. A Las Ramblas 5 szakasza lényegében egy-egy önálló utcát jelent, más és más karakterrel.  Kávézók, butikok, üzletek, trafikok, és piacok, komédiások, zsonglőrök, és mutatványosok színesítik az utca hangulatát.

Strip – Las Vegas

5279894505_528d6418a7_b

A Las Vegas Strip (Sáv) a Las Vegas Boulevard déli szakaszának közel 7 km hosszú része. A Strip mellett található a világ 25 legnagyobb szobaszámmal rendelkező szállodái közül 15 darab, összesen 62 000 szobával. Az ide utazók közül sokan nem tudják, hogy a Strip nem Las Vegas City-ben, hanem attól délre, a Paradise és Winchester nevű városokon át húzódik.

(képek forrása)

Ha kedvet kaptál az utazáshoz, kattints a www.statravel.hu weboldalára és válogass a jobbnál-jobb utazási ajánlatok között vagy foglald le a repülőjegyedet és a szállásodat!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s