STA Travel – messze a legjobb!

Világjárás, olcsó repülőjegy, fapados repjegyek, útleírások, kedvezményes utazások, érdekes úti célok, hotelfoglalás, autóbérlés, biztosítás => indul a kaland!

A világ legbarátságosabb országai

Hozzászólás

Felmérések szerint az utazási célpontok kiválasztásánál legtöbben a “látni kell” kategóriába tartozó tájra, a kultúrára vagy a fellelhető romokra koncentrálnak.

Szerintünk ugyanilyen fontos, ha nem fontosabb a helyi emberek barátságosságának és vendégszeretetének a fokmérőjét figyelembe venni, hiszen ez alapvetően képes befolyásolni az utazás élményeit.

Számos szervezet készít erre vonatkozó listákat, ahol az egyes országokat osztályozza a barátságosság szempontjából. Az egyik ilyen listából szemezgettünk az alábbiakban:

  1. Írország

Semmi meglepetés. Ha valamelyik népnek a Guinness a nemzeti itala és hajlamosak mindenfelé varázslatos zöld tündéreket látni, akkor természetes, hogy mosollyal üdvözlik az embereket. Írország híres barátságosságáról és vendégszeretetéről.

irorszag_utazas

  1. Macedónia

Bizonyára a hegyek miatt van, de Macedóniában van valami különös. Az omladozó ősi romok, a hegytetőre épült kolostorok és az Alpok elképesztő látványa mellett a helyiek barátságossága is gyorsan világhírű lett. A gyönyörű tóparti városban, Ohridban tett látogatás felér egy gyorstalpaló tanfolyammal az őszinte szláv vendégszeretet terén.

macedonia

  1. Marokkó

Nem túl meglepő, hogy a marokkóiak barátságosak az utazókkal. A múltban Marokkó Észak-Afrika kapuja és nyüzsgő kereskedelmi központ volt, ahol számos nyelv és különböző kultúrák keverednek és ahol a kedvességet művészi szinten űzik.

marokko-gazdagon-korutazas-marrakesh

  1. Izland

Egy országnak, amelyik télen csak 3-4 óra világosságot élvezhet, megbocsátható lenne a rosszkedv. De Izland festői vulkanikus tájképe, a kolosszális vízesések, és a kifogyhatatlan geotermikus energia mágikus hatással bír a helyiekre. Ne lepődj meg, ha a barátságos és mosolygós izlandiak ingyen étellel, itallal vagy spontán tanácsokkal látnak el – ez az itteni kultúra része.

izland

  1. Ausztria

Ausztria Európa egyik legbarátságosabb turista célpontjává vált az utóbbi években. Ez nem is csoda, hiszen az ország egyike annak a néhány helynek a kontinensen, ahol nem ritka, ha az idegenek is “jó napot”-tal köszönnek rád.

austria2

Ha kedvet kaptál az utazáshoz, kattints a www.statravel.hu weboldalára és válogass a jobbnál-jobb utazási ajánlatok között vagy foglald le a repülőjegyedet és a szállásodat!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s