STA Travel – messze a legjobb!

Világjárás, olcsó repülőjegy, fapados repjegyek, útleírások, kedvezményes utazások, érdekes úti célok, hotelfoglalás, autóbérlés, biztosítás => indul a kaland!

Az Arany-szikla rejtélye

Hozzászólás

Az Arany-szikla – egyike a világ legkülönlegesebb természeti rejtélyeinek – a Burmában található 1200 m magas Kyaktiyo-hegy csúcsán, egy szirt szélén egyensúlyozó hatalmas, csillogó gránittömb.

burma4

Nehéz megmagyarázni, mitől marad meg a szikla a szakadék peremén, alig ér az alatta levő kőhöz. Nem beszélve arról, hogy kézzel meglökve a sziklát, az máris inogni kezd.

burma2

A gránittömb tetején található az 5,5 méter magas Kaiktiyo-pagoda szentélye. A kegyhely állítólag Buddha egyetlen hajszálát őrzi, és ez tartja a szikla rejtélyes egyensúlyát.

burma6

Aki vállalkozik, hogy elzarándokol a sziklához, annak a közeli Kyaikto városából  egy igencsak kemény öt órás túrára kell számítania egy dzsungelösvényen keresztül.

De a látvány mindenért kárpótol!

Visiting the Golden Rock, Kyaiktiyo, Myanmar

Kedvet kaptál az utazáshoz?
A STA Travelnél lefoglalhatod repülőjegyedet, szállásodat, válogathatsz az izgalmas körutazások között, és az iroda segít az egyéni elképzelésed szerinti utazásod megszervezésében is.
STA Travel elérhetősége

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s