STA Travel – messze a legjobb!

Világjárás, olcsó repülőjegy, fapados repjegyek, útleírások, kedvezményes utazások, érdekes úti célok, hotelfoglalás, autóbérlés, biztosítás => indul a kaland!

Menjünk Milánóba! Milano Expo 2015

Hozzászólás

2015. május 1. és október 31. között Milánóban, az észak-olasz fővárosban rendezik meg a Világkiállítást.
Bár a tavalyi szervezői botrány igen kellemetlenül sült el, az új szervezés annál elszántabban, igazán változatos programokkal és lehengerlően friss témájú interaktív kiállításokkal várja vendégeit a világ minden tájáról.

logo
Táplálni a világot, energiát az életnek

Az EXPO tematikája izgalmas, és nem utolsó sorban nagyon aktuális: az egészségmegőrzés; a tudatos, változatos és örömteli táplálkozás; a minőségi alapanyagok előteremtése és felhasználása; a környezetünk és annak védelme, illetve a fenntartható fejlődés lesz a kiállítás központi témája.
A világkiállítás célja felhívni a figyelmet a világban uralkodó ellentmondásokra és egyben reagálni, megoldást keresni korunk élelmezési problémáira.

145 ország 1,1 millió négyzetméteren
A kiállításon 145 ország képviseli magát, átszámolva ez világ lakosságának mintegy 94%-a. Óriási szám!

expo_infographicIzgalmas programnak ígérkezik végignézni, hogy az egyes országok milyen szemszögből közelítik meg a kiállítás központi témáját.

Az expo Milánó észak-nyugati részén, 1,1 millió négyzetméteren kerül megrendezésre. Az aprólékosan megtervezett területet nemzetközi szinten elismert építészek hívták életre, melynek felépülését egyébként hétről hétre figyelemmel követhetjük az esemény honlapján megosztott videókban, melyeket drónok segítségével rögzítettek.

A különböző országok pavilonjai csupán egy részét fogják alkotni a nagyszabású eseménynek, ezenkívül rengeteg egyéb érdekes program várja a látogatókat.

A 44 oldalas programfüzetet választékát lehetetlen felsorolni, de találomra íme néhány különlegesség: különböző termények, így például a rizs, kakaó, kávé, gyümölcsök, hüvelyesek, fűszerek, gabonák és gumók termesztése és felhasználása; a mediterrán ízek és hagyományok bemutatása, a tengeri ételek megismerése. A világ legszárazabb területeinek bemutatásával a víz éltető szerepére külön hangsúlyt fektetnek a szervezők.

cluster_waterTovábbi érdekes tematikus helyszínnek bizonyul a Pavilion Zero, ahol egy tanulságos és élménydús bevezető keretében végigkövethetjük, hogy a kezdetekhez viszonyítva hogyan is változott ételfogyasztási kultúránk, valamint ezzel párhuzamosan a természetes környezetünkre mért hatások is bemutatásra kerülnek.

A Fast Food District ezzel ellentétben a jövőre koncentrál majd, itt például egy olyan mikrouniverzumban találjuk magunkat, ahol felfedezhetjük, milyen új módokon kerülhetünk interaktusba táplálékunkkal. expo_furureEzt az élményt hivatott bemutatni egy kétszintes jövőbeli szupermarket is. Külön fejezetet szentelnek ezen kívül az egyre nagyobb jelentőséggel bíró biogazdálkodásnak, vagy az étel művészetekben való megjelenésének is; azt pedig mondanunk sem kell, hogy egy hatalmas gyermekpark sem maradhat ki a repertoárból.

A magyar pavilon: Életkert
A világkiállításon természetesen Magyarország is részt vesz, mégpedig a természet kincseit és szépségét ünneplő installációval.

expo_hungry standMagyarország három kiemelt témakörrel lesz jelen: a vízzel, a GMO-mentességgel – ezen belül az őshonos állat- és növényfajok génmegőrzésével -, illetve az ország elkötelezettségével a fiatal generációk környezettudatos nevelésére.

Az ALAKOR jeligéjű pavilon tervezői – Ertsey Attila és Sárkány Sándor – arra is tudatosan figyeltek a tervezéskor, hogy a látogatók a nagy jövés-menésben a magyar pavilonban egy kis nyugalomra találjanak; a természetes és élő anyagok között kicsit leülhessenek és megpihenjenek, miközben találkozhatnak Magyarország életet adó elemeivel, szimbólumaival és művészetével. A magyar pavilonban így kézzel foghatóvá válik a termékeny természeti világ szépsége, és annak gyógyító ereje.

E mellett a kiállítás sok magyar alkotó embernek, kézművesnek, népzenésznek, kortárs művésznek, a magyar mezőgazdaságnak, az ásványvizeknek, a boroknak és egyéb élelmiszertermékeknek nyújt lehetőséget a bemutatkozásra és árusításra.

EXPO látogatás milánói városnézéssel
Az EXPO programjait böngészve garantáljuk, hogy mindenki meg fogja találni az érdeklődéséhez passzoló programokat.
A kiállítás meglátogatása megspékelve egy milánói városlátogatással, bizonyosan az idei év egyik legnépszerűbb utazása lesz.
Magyarország igazán szerencsés az idei expo helyszínével, hiszen Milánó könnyen elérhető (Budapestről alig másfél órányi repülőútnyira van), így remek programnak ígérkezik egy 3-5 napos utazás.

Az utazás  – repülő, szállás és egyéb utazáshoz kapcsolódó szolgáltatások – megszervezéséhez segítséget nyújt a STA Travel. Elérhetőség

milano piazza del duomo

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s